Monday 12 September 2016

Találkozás Jayson Yeoh-val

szeptember 11-én a Café Smúzban


Jayson Yeoh Malajziában született 1963-ban. Autodidakta művész, aki a művészeti oktatást választotta hivatásául. Ezért számtalan díjban részesült. Jelenleg is tagja a kortárs malajziai Watercolorists Association (CMWA)-nak, a Szingapúr Watercolour Society (SWS)-nak és a Penang Akvarell Society (PWCS)-nak. Számos külföldi kiállításon vett rész, gyakran mint díszvendég. Több alkotása nyert díjat. 



Jayson felkereste cheten Szoboszlay Andrást, hogy szeretne rajzolni, festeni vele, amikor Budapesten lesz. András azonnal beszervezett bennünket, hogy mindenki osztozzon a jóból. Némi kommunikációs nehézség után megállapodtunk a szeptember 11-i délutáni időpontban. 

Az elmúlt napokban zajlott 'Művészi önkifejezés szabadsága" címmel az Első Nemzetközi Akvarellfesztivál, így sok akvarellista tartózkodott a fővárosunkban.  11-én délután nagyon sokan gyűltünk össze a Kossuth téren, a Smúz Caféban. Itt volt Minh Dam, és Tiger Milk is, nemzetközi hírű akvarellisták, Nagy Szilvia, a BBM és Tóth Avanti Péter a Budafoki Sketchersek képviseletében és persze sok tag a Budapesti Urban Sketchers csoportból. 











Sokan már délelőtt is rajzoltak, festettek, így nem nagyon lelkesedtek azért, hogy a délutáni nagy melegben szétszóródva a téren rajzoljanak. Ahogy újabb és újabb emberek érkeztek, egyre több asztalt toltunk össze. Voltak Ausztráliából, Portugáliából, Lengyelországból és Ukrajnából, a távol-keletről és persze Malajziából. Tizenegy magyar és tíz külföldi rajzolót számoltam össze. Nagy beszélgetés indult - többnyire angolul. Előkerültek a rajz és festőeszközök, a sketchbookok kézről-kézre jártak az asztalok körül. Többen rajzolni kezdtek, amit éppen láttak:












Gyors pertré Szoboszlay Andristól a modellel



Szoboszlay András rajza , rajta Jayson és Tiger Milk is. 

Végül megérkezett Jayson is. Mindenkinek hozott egy képeslapot, amin az ő rajzai szerepeltek. Szívesen vállalkozott a dedikálásra is. 



Én ezt kaptam: Firostafani (Görögország) 

(39x16.5 cm barna vízfesték, toll és papír)





Szépen faragott jade pecsétje van, amivel a rajzait is jegyzi.
Ligeti Zsuzsa rajza a dedikáló Jaysonról




Végig néztük Jayson albumát, két budapesti rajzot is találtunk benne:




"Happy Meeting with Urban Sketchers Budapest. Thank you my Friend Andras Szoboszlay for the special arrangement"



特别感谢布达佩斯走画会发起Andras Szoboszlay的特别安排

Jayson Yeoh


Rendhagyó rajzolásunk remekül sikerült. 

A képeket köszönjük Andrisnak, Krisztának, Jaysonnak és Zsuzsának.
Ligeti Zsuzsa






No comments:

Post a Comment