Tuesday, 16 May 2017

69. közös rajzolás 
Rajzos séta a Józsefváros, Ferencváros utcáin  kerületben

Legnagyobb sajnálatomra nem tarthattam a csapattal ezen az alkalmon, holott ez igazán az én műfajom, sőt magát a sétát is én ajánlottam. Az ötlet tetszésre talált, mert sokan jöttek el rajzolni. 


A Magyar Kortárs Építészeti Központ (KÉK) weblapját Nagy Zsuzsa fedezte fel. Tizenegy építészeti sétát és kerékpáros túrát ajánl az elmúlt 20 évben Pécsett és Budapesten épült épületekkel. Mi a rehabilitált terület sétáját választottuk  Az ajánlat túl nagy falatnak bizonyult számunkra, valahol a Práter utcában elfogyott az idő 
A Klinikák metrómegállótól indultunk, majd  Thaly Kálmán tér - Ferenc tér - Páva utcai Holocaust Központ - Liliom utca -Futó utca - Práter utca útvonalon haladtunk. Egy-egy helyszínen 15 perc állt a rendelkezésre a rajzolásra. 


 Mikinél mindig ott a kisszék.


Az időre igazán nem panaszkodhattunk. Gyönyörű tavaszi idő volt. A tizenöt perc nem mindenkinek kedvezett. Volt aki panaszkodott:

"...egyébként nagyon jó volt ez a séta - tapasztalatnak: nekem ez túl gyors. Valami fokozat a "két órát egy helyben ülünk" és a "15 perc jut egy helyre" között? de persze tény, h a bátorságomnak használt! szóval állok elébe, csak végeredményt ne nagyon kérjétek számon!
de rutinosan most már mindenhol azzal kezdtem, h kattintottam a telefonnal, h később befejezhessem. (mondjuk így már lőttek a manifestonak"


Ezt ugyan nem Rostás Ica írta, de gondolom, együtt érez a szerzővel. Alább az ő rajzai láthatók.  Holocaust Központ

 A Trafó mellett

 Liliom utca

Corvin sétány 
                                                         
Thaly Kálmán utca

Mészáros Miki mindig is gyors rajzoló volt. Neki találták fel a rajzos sétát. Az alábbi 6 rajz az ő munkája. 

A Trafóval szomszédos telek (Tűzoltó utca)
Páva utca

Corvin sétány

Ferenc térről nyíló utca

Háztetők a SOTE Oktatási Központ épületével szemben (Vendel utca?)

Rebecca Khan fotói egyszerre rögzítik a valóságot és a róla készült rajzot
 Holocaust Központ


 Corvin sétány 

Liliom utca

Csongrádi Jánosnak jött be igazán a "sketchwalk". teljesen kész, kerek egész vázlatok készültek a séta folyamán.  Mivel jóval többen voltak jelen a közös rajzolásnál, mint ahányan bemutatták alkotásaikat, még mindig várom a további rajzokat, hogy beillesszem a blogba. 
Ligeti Zsuzsa


No comments:

Post a Comment