Thursday 15 August 2024

Urban Sketchers Budapest Meetup 2024. augusztus 8-11

 Urban Sketchers Budapest Meetup

2024. augusztus 8-11

Ligeti Zsuzsa

Hosszas előkészítés után került megrendezésre. Mag Zsuzsa, Kovács Krizsta, Káli Móni, Morovián Luca rengeteg időt áldozott, hogy a programot összehozzák, szponzorokat kerestek (és találtak), valamint a zökkenőmentes lebonyolítás is sikerüljön. .

Támogatóink 
    Pendors egyedi tollak,
    Pannónia ink,
    Rajzshop,
    Art-Export Magyar Művészellátó
    Panton 
    Fuga
Nekik köszönhetjük a résztvevőknek adott apró ajándékot, illetve Fuga helyt adott a rendezvény közpotjának.
A szervezők munkáját önkéntesek segítették: Nagy Erika, Süveg Gábor, Szabó Gergely, Mag Eszter és Mag Pali.

Már áprilisban lehetett regisztrálni, amely augusztus elejére meg is telt (70 fő). Nem csak budapestiek jelentkeztek, hanem vidékről is, és  külföldről is. Végül 55 fő vett részt legalább egy nap, a többség azonban többször jött, illetve mind a négy napon. A résztvevők majd fele érkezett külföldről, elsősorban Ausztriából, Szlovákiából, Németországból. De volt svéd ecuadori és belize-i rajzolónk is. 
Könnyen felismertük egymást a "tetkóról"


Központunk a FUGA volt. Többnyire innen indultunk, illetve a végső kiállítás is volt


Az első nap felhős időre ébredtünk. Enyhén szemerkélt délelőtt. A rajzolók fedett helyre húzódtak. Néhány rajzon nyomott hagytak az esőcseppek. 

 

Ennek ellenére sokan gyűltek össze. Négy csoportban indultunk neki a városnak. Előre meghatárotozz útvonalon haladtunk, bőven hagyva időt a rajzolásra.


 



Első napi rogramunk a Duna menti utcák tere: Ferenciek tere (a FUGA tőszomszédságában, Március 15. tér,  Jane Haining akpart, Vigadó, Széchenyi tér.. Bőven volt idő mindenre. 
Ligeti Zsuzsa remek összeállítást készített az útvonalról. A résztvevők megkapták a csoport számára létrehozott felületen magyar és angol nyelven. 

1.nap, 2024.08.08. csütörtök:
https://docs.google.com/document/d/1_U-y8T3gvinzBTdrjpjrOpCf0EvGMQOD/edit?usp=sharing&ouid=102936315924545421177&rtpof=true&sd=true

 

 

Mindenkinek más ragadta meg a figyelmét. Remek alkotások születtek. A fotókat az Urban Sketchers Budapest oldalról másoltam át. Igyekeztem mindenkitől legalább egy alkotást feltenni.  Néhány a sok közül:


Szabó Gergely

Bokor Bence 

Müller Kriszta


Olga Lo

Gróf Alexandra

Tátrai Tünde Gabriella

Dagmar Semešová
 
Cseresnyésné Bécsy Zsuzsa

Nagy Gabriella

Balog Éva

Ligeti Zsuzsa

Kaczúr Csilla

Este az Akvárium kilubban gyűltünk össze. Az itt készült fotó mutatja, mennyi alkotás született




Második napi programunk a Várba vezetett: Schöck lépcső, Oroszlános udvar, Mátyás templom, Bécsi kapu tér. 

2.nap, 2024.08.09. péntek:

https://docs.google.com/document/d/1Q7qB72fwZEMWiDmBkBoe4UxWTQ8oqUFU/edit?usp=sharing&ouid=102936315924545421177&rtpof=true&sd=true

2nd day 9/AUG/2024 Friday:

https://docs.google.com/document/d/1d8xl273ZJsBXoWAf3NtD7fa-uKlvjkZ-/edit?usp=sharing&ouid=102936315924545421177&rtpof=true&sd=true

Ekkor már nagyon meleg volt, kerestük az árnyékot. Szerencsére élénk szél fújt, így elviselhetőbb volt a hőség. Talán ekkor voltunk a legtöbben.



 

 


 


Itt is számtalan remek alkotás készült. Kár, hogy nem mindenki tette fel rajzát az oldalunkra, így kimarad a mostani szemléből.

Dömötörfi Anita 

Ézsaiás Antónia 

Nina Musil

Nagy Edina

Rosta Ica

Káli Mónika

Lévay Örs

Kőhalmi Klári

Ézsaiás Antónia

Ligeti Zsuzsa

Nagy Gabriella



A harmadik nap "pihenő" volt: piknik a Városliget nagy fái árnyékában, no és rajzolás: Vajdahunyad vára és a Széchenyi fürdő.
  

  

A nagy meleg ellenére sok rajz született - hála az árnyas fáknak.

Nagy Gabriella

Cseresnyésné Bécsy Zsuzsa

Gróf Alexandra 

Német Emma


Kőhalmi B Klári

Mag Zsuzsa


Dagmar Semesová 



Káli Mónika
Tátrai Tünde Gabriella

Német Alíz

Balás V Alinka

Baki Mária

Maryan Zaymus


Süveg Gábor

 Herbélyné Eleonóra

Mag Zsuzsa

Rashel Palacio

Kaczúr Csilla

Ligeti Zsuzsa

Nagy Erika

Tam Korsun

Lucia Doms 

Dagmar Semesová 

Esti összegzés

Negyedik napi programunk újra a belvárosba vezetett: Károly körút, Madách tér, Deák tér, Vörösmarty tér. 
A nap ismét a kész munkák bemutatásával zárult a Fugában, illtve a támogatók számára készített alkotásokból egy mini kiállítás, majd búcsú.

   
 

Kathrin Holzer

Nagy Erika


Gróf Alexandra

Baki Mária

Tam Korsun 



Káli Mónika 

Mag Zsuzsa

Nagy Gabriella

  

 


"Csak egy napot tudtam a csapattal tölteni. Örülök, hogy Veletek lehettem."
Herbélyné Eleonóra

"Boldog vagyok, hogy veletek tölthettem az utolsó napokat a budapesti SKETCHERS MEETUP keretében, számomra gazdagító és inspiráló volt, remélem nektek is. Nagy köszönet a szervezésért és a sok köszöntés különösen nektek Kriszty és Zsuzsa. Remélem, még találkozunk srácok egy vázlatfüzettel a kezetekben valahol, talán Pozsonyban is. ."
Dagmar Semešová
"A szervezés profi volt, a találkozások örömmel töltöttek el. Nagyon sokszor éreztem magam turistának a saját városomban😁
Rengeteg helyen nem voltam eddig és nagyon sokat egészen más szemmel néztem most. Sokat tanultam, nagyon sok profi rajzot láttam, kedves, vidám embereket ismertem meg, egy kicsit még az angol nyelvem is fejlődött😅 Szóval hálás vagyok nektek! Köszönöm!"
Ézsaiás Antónia

"Szép napok voltak ! Köszönöm a szervezést ! A rajzok Cretacolor Urban Sketcing Set-tel készültek . Nekem tetszik , fogom a jövőben is használni"
Kőhalmi B Klári

"Én nagyon izgultam, sokat dolgoztunk azért, hogy minden meglegyen, és úgy láttam végig, hogy akik résztv vettek, azok nagyon élvezték a közösen töltött időt. Szerettünk volna egy könnyed, laza, de jól szervezett eseményt, szerintem ez sikerült is a visszajelzések alapján"
Kovács Kriszta

Fantasztikus, intenzív, alkotással teli napokon vagyunk túl! Reméljük, te is legalább annyira élvezted az együttlétet, mint mi. Köszönjük neked, hogy velünk voltál, akár egy, akár több napig! Hálásak vagyunk azért is, hogy készítettél számunkra egy rajzot is, melyet majd további kiállítások keretein belül szponzorainknál is bemutathatunk.

szervezők

We had such fantastic, intense and creative days! We hope you enjoyed being together as much as we did. Thank you for being with us, either for one or for more days! We are also grateful that you have sketched something beautiful for us, which we can present at our sponsors in further exhibitions.

organizers




No comments:

Post a Comment