Friday 9 September 2016

Kiállítások

Csak rajzolunk, rajzolunk, tele rajzzal a padlás. ha van időnk, feltesszük a facebookra. Egyes tagjaink viszont nem sajnálják az időt a rajzok "felöltöztetésére", és megmutatják másoknak. Szeptemberre három kiállítás is esik. Időbeli sorrendben: 
Bíró Erika és Szép István úgy gondolta, legyen kiállításuk kedvenc helyükön, a Slow Foodizban (Budapest, V. Szondi utca 11). Ha már úgy is van ott étel, legyen az étel a téma. A Slow Foodiz finom vega falatokkal várta az érdeklődőket. A kiállított képekből kisméretű printeket lehetett vásárolni. A bevétel felét  a Gyermekétkeztetési Alapítványnak ajánlotta fel Erika és István. A megnyitóra augusztus 12-én került sor. Sokan éltek a lehetőséggel, és sokan vásároltak. Erikáék kitettek egy nagy uborkásüveget a bevételnek, ez az est folyamán meg is telt. Aki lemaradt a megnyitóról, sebaj, még láthatja szeptember közepéig az étterem nyitvatartási idejében (kedd-vasárnap 10-18). 

Néhány kép a megnyitóról:











Ligeti Zsuzsa kiállításához Diósgyőrbe kell elmenni. Nem is olyan nagy távolság, a gyorsvonat két óra alatt ér le a Keletiből Miskolcra. A Tiszai pályaudvartól fél óra villamosozás, és már ott is vagyunk. Közel a frissen újjá épített vár. 
Az Alkotóház kedves barokk épületében három bolthajtásos teremben mutatta be Zsuzsa grafikáit. Zsuzsa mindenütt rajzol: utcán, templomban, hangversenyen, a kertjében, síelés közben. A rajzokat is tematikusan csoportosította. A kiállítást dr. Hajdú Ildikó, a Miskolci Városi Galéria muzeológusa nyitotta meg. Több, mint száz tollrajzot láthatnak az érdeklődők a Diósgyőri Kézműves Alkotóházban (Nagy Lajos király u. 18.). A megnyitó szeptember 2-án volt, a kiállítás október 16-ig látható szerdától vasárnapig 11-17 óráig. 










Szoboszlay András budapesti rajzait mutatja be Pásztón, a Múzeumban Bolondos Budapest címmel október végéig. Pásztó is könnyen megközelíthető, másfél óra alatt oda lehet érni Volán járattal. Szeptember 8-án volt a megnyitó, ahol András bemutatta és mesélt rajzairól. Szoboszlay András tustollal és vázlatfüzettel járja Budapest utcáit és sétái közben izgalmas, vidám, meghökkentő életképeket örökít meg. Ezek közül mutat be a kiállítás néhányat. 







Reméljük, máskor is tudunk tudósítani tagjaink kiállításáról. 

Ligeti Zsuzsa
S

No comments:

Post a Comment